TOP 10 PLAŽA SEJŠELA: Biseri Indijskog okeana

Sejšeli se nalaze na zapadu Indijskog okeana, 1.500 km od istočnoafričke obale i 1.000 km severoistočno od Madagaskara. Najveća ostrva su Mahe, Praslin, La Dig, Severno ostrvo, Aldabra.

Glavni i jedini grad je Viktorija sa 23.500 stanovnika.Od ukupno 115 ostrva, samo 33 je naseljeno. Kao jednu od najznačajnijih primorskih afričkih destinacija rešili smo da vam predstavljamo 10 top plaža ovih rajskih ostrva:

Anse Takamaka je jedna od najpopularnijih plaža kod turista. Za turiste koji traže mir ovde je boravak onemogućen zbog velike gužve. Sa obe strane plaže se nalaze džinovske stene koje upotpunjuju doživljaj posetioca. Na plaži se nalazi restoran Džez Batista u kome se mogu probati razne vrste morskih specijaliteta.

Anse Takamaka

Anse Takamaka

Grand Anse јe jedna od najveličanstvenijih plaža na ostrvu Mahe. Talasi visine do 3m pogoduju razvoju sportova na vodi, naročito surfovanju.

Grand Anse plaža

Grand Anse plaža

Anse Soleir je mala i jedna od najizolovanijih plaža, a ujedno i jedna od najlepših plaža ovih ostrva.

Anse Soleir

Anse Soleir

Anse Forbans-Za ovu plažu vezan je lokalni mit o zakopanom blagu na planini od strane legendarnog pirata La Bisa, a koje do sada nije pronađeno.

Anse Forbans

Anse Forbans

Anse a la Mouche je duga 1.700 m. Popularna je kod porodičnih putovanja. Odavde se pruža lep panoramski pogled na brdovite pejzaže.

Anse a la Mouche

Anse a la Mouche

Beau Vallon se sa pravom smatra jednom od najlepših plaža sveta. Dugačka je oko 2,5 km, a njene peskovite obale zapljuskuje tirkizno plava voda Indijskog okeana koja praktično miruje od maja do septembra, pa je izuzetno pogodna za kupanje, ronjenje i skijanje na vodi, a čak i za padobranstvo. Na plaži se nalazi i Fišermen Kav hotel.

Beau Vallon

Beau Vallon

Anse  La Passe nalazi se na ostrvu Siluet. Pogodna je za kupanje i sunčanje, u neposrednoj blizini ima dosta drveća, pa se možete skloniti u hlad.

Anse La Passe

Anse La Passe

Anse la Reunion je atraktivna duga plaža koja gleda na susedno ostrvo Praslin. Udaljena je od La Passe oko 1 km.

Anse la Reunion

Anse la Reunion

Petit Anse se nalazi na ostrvu La Dig. Plivanje može da bude opasno, ali je zato pogodna za sunčanje i piknik.  Plaža je poprilično velika, iako joj u nazivu stoji mala (petit).

Petite Anse

Petite Anse

Police Bay nalazi se na jugozapadu ostrva Mahe. Zbog jake struje nije pogodna za plivanje, ali zato jeste za šetnju i fotografisanje.

Police Bay

Police Bay

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...