Zašto posetiti Jagodinu: Sa Putinom u Svetozarevo

Deca rođena u XXI veku, imaće velikim problem da lociraju Svetozarevo na mapi. Zašto? Svetozarevo, pod tim imenom više ne postoji. Devedesetih godina prošlog veka prekršteno je u staro/novo ime Jagodina. Sada je već lakše. Putovanje može da počne.

Iz fruktoznog naziva u prijatno iznenađenje

Iz ličnog iskustva, gotovo sam sigurna da ko jednom dođe u Jagodinu, doći će ponovo. Jagodina je grad koji pleni svojom lepotom, različitošću I originalnošću. Uverite se sami. Svratite do Jagodine.

Gradski trg, foto TO Jagodine

Gradski trg, foto TO Jagodine

Srpski Madam Tiso

U Evropi se nalazi šest muzej voštanih figura. Jedan od njih smešten je u Jagodini. U ovom muzeju imaćete priliku da vidite poznate ličnosti iz stare i nove srpske istorije, od Filipa Višnjića, preko Slobe, Koštunice, Noleta… Ovih dana, redove srpske istorije ispisuje i gospodin Vladimir Putin. Iskoristite priliku I fotografišite se sa vrlo vernim replikama poznatih ličnosti.

Muzej vostanih figura, foto kurir.rs

Muzej vostanih figura, foto kurir.rs

Jovanča

Jedan od najpoznatijih stanovnika Jagodine je žirafa Jovanča. Žirafa je jedan od  mnogobrojnih stanovnika gradskog ZOO vrta. Veliki broj životinja, skladno uredjeni  park čine jednu od najposećenijih turističkih atrakcija Jagodine. Idealna lokacija za porodični izlet.

Letnja oaza

U najlepšem delu grada, u okviru sportsko-turističkog kompleksa “Đurđevo brdo”, ušuškao se akva park. Kompleks obuhvata bazene, sportske terene, ugostiteljske objekte, zabavne sadržaje za decu I odrasle. U vrelim letnjim danima, ovaj kompleks je prava mala simulacija letovališta. Predlog za letovanje u Srbiji.

Akva park, foto opusteno.rs

Akva park, foto opusteno.rs

A za osmeh zlatni ćuran

Sa prvim danima proleća Jagodina je puna smeha I kome(n)dije. Još od sedamdesetih godina prošloga veka, u ovom gradu nadmeću se pozorišta iz cele Srbije čija predstava će biti smešnija. Plejada srpskih glumaca, specifičan smisao za humor, atmosfera pozitivne energije, pravi su motiv za posetu ovom gradu. Dozvolite sebi osmeh. Svratite na “Dane komedije“.

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...