100% EKOLOŠKI: Srbin izmislio automobil na vodu (VIDEO)

Auto na vodu – Ljubiša Marković iz Zaječara napravio je generator koji pokreće automobil koristeći običnu vodu, tačnije pretvara vodu u gas velike energetske moći.

Ljubiša se već niz godina bavi pronalazaštvom. Iz njegove radionice izašlo je nekoliko zanimljivih i jedinstvenih rešenja koja svoju praktičnu primenu mogu naći u različitim sferama života.

Medjutim, najviše medijske pažnje privuklo je njegovo otkriće Ha-ha-ku (HHQ) generatora za pokretanje automobila, koji kao gorivo koristi običnu vodu.

Da, dobro ste čuli običnu vodu, i to u količini manjoj od one koja stane u rezervoar za pranje vetrobrana. Ovaj generator potroši svega nekoliko litara vode za 6 meseci. Može li jeftinije i čistije?

Iako još uvek nije patentirao ovaj apsolutno ekološki proizvod, Ljubiša se ne plaši da svoj proizvod predstavi sugrađanima i ljudima u čitavom regionu.

Ilustracija - eco automobil (Izvor: agro-business.ro)

Ilustracija – eko automobil (Izvor: agro-business.ro)

Svestan je činjenice da velike svetske korporacije, koje se bave eksploatacijom i preradom nafte i gasa, nemaju interes da svetu predstave besplatno rešenje, nalik njegovom, bas kao i inženjeri automobilske industrije.

Priroda i novčanik pojedinca u globalizmu su ponovo na začelju kolone prioriteta svetskih moćnika. Budući da nema sredstava za patentiranje sopstvenog proizvoda, sluha nema ni državni aparat koji deluje kao šraf kolonijalnog, neoliberalnog mehanizma, gde su entuzijasti poput Ljubiše samo opiljak neposlušne strugotine.

Ono što mu preostaje, jeste nada da što više ljudi čuje za ovaj izum, kao i da što više postojećih dizel, benzinskih ili motora na TNG, pokrene uz pomoć sopstvenog izuma.

Kako izgleda i kako funkcionise Ljubišin generator pogledajte u videu koji sledi.

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...