FOTO: 5 najlepših pećinskih kuća

Zemljano stenoviti domovi postaju sve popularniji, tako da vas ne bi trebalo iznenaditi da sve više ljudi traži način kako da živi u jednom od ovih prelepih prirodnih skloništa.

Red Rock Pećinska kuća

Cave Palace Ranch, Utah, zauzima 100 hektara zemljišta i smeštena je u veličanstvenoj pećini crvene stene.
Solarni paneli je napajaju električnom energijom, a podzemni bunar koristi za svežu vodu. Fasada prepuna prozora daje sasvim dovoljno dnevne svetlosti.

Koliba u pećini

Faerie_Tale_House_004
Koliba u pećini se sastoji od tri pećine, a izgrađena je u 18 veku. Ima vrata, prozore i sve ostalo što se nalazi u normalnim kućama – osim struje i vode.
Ova stenovita koliba nalazi se na imanju od pet hektara šume i vrtova u Wolverley.

Pećinska kuća (za vilenjake)

0423-cave-house-1
Ako imate viška 1.500.000 $, možete kupiti The Cave House u Bisee, Arizona.

Pećinsko imanje Beckham Creek Lodge Cave 

BeckhamCaveLodge635155703233281250_big
Beckham Creek Lodge Cave je skrivena na imanju od 280 hektara u Ozark selu.

Kompleks pećinskih kuća

underground-hotels
Dietikon, Švajcarska, je kompleks od devet domova koji je izgradio arhitekt Peter Vetsch. Svi materijali korišćeni za izgradnju ovog kompleksa su prirodni i reciklirani, osim betona koji je korišćen za čvrstoću kupole.
Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...