Impresivno selo na jezeru – Ganvie

Ganvie je veliko selo izgrađeno na jezeru Nokoué koje se nalazi severno od grada Cotonou, najvećeg grada Republike Benin (zapadna Afrika).

Populacijom od oko 20.000 stanovnika, ovo je verovatno i najveće selo na jezeru u Africi i kao takvo vrlo je popularno među brojnim turistima.
U selu već generacijama žive pripadnici etničke grupe Tofinu u jednostavnim kućama od bambusa podignutim na jezeru, a većina njih se oslanja na samo nekoliko zabodenih stubova u dno jezera. Zbog ovakvog načina života, stanovnici Ganvie se često nazivaju Vodeni narod Benina, a njihovo selo često poznatije kao Afrička Venecija.
Ganvie
Ganvie-1
Ganvie-2
Ganvie-3
Ganvie-4
Ganvie-5
Ganvie-6
Ganvie-7
Ganvie-8
Ganvie-9

 

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...