Ruska tundra: Nestvarna lepota divlje prirode severa

Tundra je biom koji se prostire na krajnjim severnim delovima hemisfere gde je rast drveća onemogućen niskim temperaturama i kratkim vegetacionim periodom.

Odlikuje je veoma vlažno zemljište u koje je ukorenjena polarna vegetacija – mahovine, kamenika, šumski geranijum i tek po koja breza u blizini brojnih jezera i bara. Tundra je sinonim Rusije i hladnih klimata. Nema sumnje da ovu oblast povezujete sa večitim snegom, ledom i sumornim vremenom tokom većeg dela godine.
Dozvolite da vas razuverimo! Donosimo 13 fotografija iz Nenetskog okruga, na krajnjem severu Rusije. Jesen u ruskoj tundri je prelepa, a krase je sjaj boja i netaknuta priroda.
Uživajte!
tundra 3
tundra 4
tundra 5
tundra 6
tundra 7
tundra 8
tundra 9
tundra 10
tundra 11
tundra 12
tundra 13
tundra 14

Foto: Vladimir Trofimov (trash-russia.com)

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...