MESTO POD SUNCEM: Upoznajte mesto gde najviše sija sunce u poslenjih 10.000 godina! (FOTO)

NAJSUNČANIJE MESTO NA SVETU – Ako ste zimogrožljivi i ako brojite dane kada će proći zimski meseci, evo zanimljivog mesta na koje biste se moguli uputiti.
Dan započinje suncem - Jutro u Jumi | Foto: alchetron.com

Dan započinje suncem – Jutro u Jumi | Foto: alchetron.com

Prema podacima meterorologa, mesto sa najviše sunčanih dana u godini je Juma (Yuma) u američkoj saveznoj državi Arizoni, gde čak 4000 sati godišnje sija sunce, što praktično znači da ne postoji dan bez sunca. Inače, Juma se nalazi na tromeđi između Arizone, Kalifornije i Meksika.

Foto: alchetron.com

Uobičajeno sunčan dan u Jumi | Foto: alchetron.com

U pitanju je pustinjsko produčje Arizone, a nešto severnije od Jume nlazi se jezero Havasu, na kome je zabeležena rekordno visoka temperatura na tlu SAD-a od čak 53°C.

Da je Arizona obećana zemlja za ljubitelje sunčanih dana, govori u prilog i činjenica da je drugi po redu najsunčaniji grad na svetu Finiks, glavni grad Arizone.

Suton - Zalazak sunca u Jumi | Foto: wallpaperview24.blogspot.com

Suton – Zalazak sunca u Jumi | Foto: wallpaperview24.blogspot.com

Foto: “Photograph”. Photo. Encyclopædia Britannica Online. Web. 27 Nov. 2016.

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...