Šneberg, raj za ljubitelje predivnih pogleda

Planina Šneberg (Schneeberg) , mami svojom lepotom ne samo stanovnike Beča i Donje Austrije, već ga posećuju, sve više i više državljani Mađarske, Češke, Poljske..

Najviša planina Donje Austrije, sa više planinskih vrhova između 1800 i 2076 m nadmorske visine, mami zaljubljenike predivnih pogleda,  po lepom vremenu,  može se uživati u predelima sve do Bratislave ili do Alpa..

Schneeberg Austria

U podnožju planine, za one koji baš i ne nameravaju da visinsku razliku od nekih 1223 m savladaju peške, čeka “salamander” vozić koji se po šinama razmaka od samo 1m, pokreće pomoću zupčanika. Sa brzinom od oko 10 km/h   ovaj vozić  će vas odneti za nekih 45 minuta do 1800m nadmorske visine, a odatle, imate bezbroj mogućnosti za šetnju..

 

 

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...