Aplikacija za prepoznavanje biljaka u prirodi

2

Novost za vlasnike pametnih telefona koji vole prirodu!

Ukoliko se nalazite u prirodi okruženi raznim biljnim vrstama, kako zeljastim tako i drvenastim, a ne znate njihove nazive, dovoljno je da posedujete smartfon i on će vam uz pomoć aplikacije PlantNet pomoći da rešite nedoumice.
10247282_621273637958058_8089040580240012170_n

Printscreen PlantNet Plant Identification | Foto: Facebook

Tim sačinjen od botaničara i programera iz Francuske, okupljen oko projekta PlantNet, razvio je aplikaciju za Android i iOS, pod nazivom PlantNet Plant Identification. PlantNet je aplikacija koja vam pomaže da identifikujete biljke sa fotografija, na osnovu baza podataka koje su u nju ugrađene.
Dakle, dovoljno je da fotografišete koru, list, cvet ili plod biljke, a aplikacija će vam saopštiti o kojoj biljnoj vrsti je reč. Baza trenutno sadrži 4100 vrsta biljaka, među kojima je i veliki broj dekorativnih.
PlantNet možete preuzeti ovde: Android | iOS

Foto: Facebook.com/Plantnet

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...