Jedna biljka rađa dva ploda – paradajz i krompir

U Londonu je napravljena biljka koja rađa plodove i paradajza i krompira, a da pri tom nije genetski modifikovana.

Naime, engleska kompanija Tomson i Morgan (Thompson and Morgan) zaslužna je za nastanak ove nesvakidašnje biljke i tvrdi da je ona po svim parametrima uspela – ukus, veličina, količina roda…
paradajz-krompir-2
Interesantno je i to, da ova biljka, nazvana TomTato, “rađa” paradajz i krompir u isto vreme, a njena cena na tržištu u Velikoj Britaniji je oko 20 evra.
TomTato biljku, možete kupiti jedino u vidu sadnice, tj. ne možete nabaviti njeno seme, jer nastaje vegetativnim putem odnosno kalemljenjem.
Jedna biljka može da proizvede do 500 plodova paradajza i oko 2 kg  krompira. Više informacija je dostupno u video snimku kompanije.
Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...