NAJBOLJE aplikacije za PREPOZNAVANJE GLJIVA u prirodi

1

Sakupljanje gljiva drugačije se zove mirni ili tihi lov. Danas je, čini se, uz pojačanu dinamiku života i gradsko okruženje, sve više ljudi spremno da se bavi tim lovom. Ovaj lov otvoren je gotovo čitave godine, pa zašto onda ne loviti!?

Otići u prirodu i tražiti gljive nije ni malo lak posao, naročito ako to ranije niste praktikovali, ukoliko ste gradsko dete ili pak i kada znate koje gljive nisu otrovne, u sebi imate dozu straha.

S tim u vezi, ukoliko vam je pametni uređaj pri ruci, veom lako možete pronaći pravu gljivu za svoj slastan obrok.

Prva aplikacija koju vam želim predstaviti je Book of Mushrooms, koja predstavlja svojevrsnu elektronsku knjigu sa prilagođenom pretragom i detaljnim opisima svake vrste i kalendarom sakupljanja. Sudeći prema broju preuzimanja i oceni koju je zaslužila, može se reći da je prilično pouzdana. Više o njoj pogledajte ovde.

Book of Mushrooms | Foto: play.google.com

Book of Mushrooms | Foto: play.google.com

 

Druga, manje popularna, ali mnogo praktičnija za sakupljače početnike je The Mushroom Book, a njena praktičnost poizilazi iz odlično izrađenog dela za idetifikaciju. Dovoljno je da gledate u pečurku koja se nalazi pred vama u travi i da na osnovu vizuelnog rešenja, oblika klobuka, himenofora, anulusa ili drške pronađete sve bitne informacije o gljivi koju želite ubrati. Možete je preuzeti ovde (Android | iOS)

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...