Obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine

1

Širom sveta, 5. juna će biti obeležen Svetski dan zaštite životne sredine na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih nacija u Stokholmu 1972. godine posvećene životnoj sredini na kojoj je usvojen Program zaštite životne sredine Ujedinjenih nacija (UNEP).

Zaštita životne sredine podrazumeva skup različitih postupaka i mera koje sprečavaju ugrožavanje životne sredine s ciljem očuvanja biološke ravnoteže. Pod zaštitom životne sredine se ne podrazumeva samo zaštita života i zdravlja ljudi već i očuvanje biljne vegetacije i životinjskog sveta.
Ovaj dan spaja ljude iz svih slojeva društva u zajedničkom nastojanju da svoju životnu sredinu učine čistijom, zelenijom i lepšom, kako za sebe, tako i za buduće generacije.
Ovaj dan će biti obeležen i u većini gradova širom Srbije.
JKP „Zelenilo Beograd“ učestvuje u obeležavanju Svetskog dana zaštite životne sredine skretanjem pažnje na zaštitu prirode u gradu i njene ornitofaune. Zelenilo vas poziva da se okupite ispred objekta upravljača na rubu Banjičke šume odakle će se u kratkoj šetnji otići do amfiteatra, učionice na otvorenom,  i gde će Željko Stanimirović, biolog-ornitolog održati predavanje o pticama Banjičke šume, a i odgovoriti na pitanja o ornitofauni.
Beograđani, JKP „Zelenilo Beograd“ vas poziva na zajedničko obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine 05. juna 2015.god. zaštićeno područje „Banjička šuma“ u 10 časova. -okupljanje ispred kućice JKP „Zelenilo Beograd“ na rubu šume iza bazena na Banjici-

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...