Priroda dolazi na noge: Šesti Beogradski festival cveća

2

Beogradski festival cveća će i ove godine biti održan u parku „Manjež“ 26. i 27. septembra.

Raznovrstan sadržaj Festivala okupiće populaciju svih generacija, akcentovati primenjenu pejzažnu arhitekturu i dizajn eksterijera, urbanu ekologiju, prikazati domaće i svetske trendove i inovacije, promovisati umetnost u javnom prostoru i pokrenuti nove inicijative koje povezuju grad sa prirodom i kreativnošću življenja.
beogradski festival cveca
Nastupi vrsnih muzičkih izvođača koji će pratiti dvodnevni doživljaj u parku „Manjež“, jeste još jedan razlog da vreme provedete sa nama, u srcu grada, u oazi koja će pokrenuti sva čula kako bismo probudili to, za sve nas bitno, šesto čulo.
U tom duhu otpočeće ovogodišnje izdanje Festivala uz šestočasovni muzički program tokom oba dana vikenda, koji će otvoriti Katarina Jovanović, poznata operska umetnica i jedan od naših najlepših soprana, Hendlovom arijom “Drvo”.
Pod krošnjama Manježa, publiku očekuju još mnoga iznenađenja, programi kreirani za sve uzraste, kao i biljke na poklon – u tradicionalnoj akciji „Moja prva biljka, moja prva reciklaža – donesite 5 upotrebljenih Tetra Pak ambalaža”, u radionicama posvećenim nezi cveća u zoni Flosal – Da vaše cveće bude veće, ili kroz zabavne degustacije neodoljivih mirisa i ukusa kafe.
BFC su podržali Sekretarijat za kulturu i Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda.
Radno vreme festivala je od 10 do 19 časova, a BFC je kao i uvek otvoren i besplatan za sve građane. Program BFCa možete preuzeti na adresi www.bfc.rs i FB stanici uoči i tokom Festivala.
PROČITAJTE I OVO: Uredite svoj vrt: Napravite prirodni ambijent za odmor i opuštanje

Foto:  bfc.rs

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...