Velika kornjača sa Galapagosa umrla u 150. godini

Radnici zoološkog vrta u San Dijegu uspavali su Brzog, mužjaka velike kornjače sa Galapagosa koji je u ovom zoo vrtu bio od 1933. godine, a imao je više od 150 godina.

Brzog su u Kaliforniju dopremili pre 80 godina pravo sa njegovog prirodnog staništa na Galapagosu u akciji očuvanja ove vrste od izumiranja.
Brzi je nekada bio poznat kao alfa mužjak koji se upuštao u velike bitke s konkurentima, ali poslednjih godina je teško oboleo. Patio je od artritisa i drugih problema zbog čega je neprekidno bio na raznim terapijama, čak su ga podvrgavali i akupunkturi.
Ipak, zdravlje mu je bilo toliko narušeno da su u zoološkom vrtu odlučili da mu skratie muke i da ga eutanizuju. U zoo vrtu u San Dijegu ostalo je još 13 kornjača sa Galapagosa.

Izvor:blic.rs

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...