Zamor i povrede tokom boravka u prirodi

Umor je normalna fiziološka pojava koja zavisi od individualnih činilaca: stepena privikavanja i treninga, načina ishrane, težine i trajanja napora kojima se izlažemo tokom boravka u prirodi.

Za boravak u planini potrebne su prethodne pripreme koje uključuju pešačenje i treninge. Tada će se umor kasnije javiti i lakše savladati. Organizam će znatno brže da se oporavi, neće biti bolnih i dugotrajnih zapaljenja mišića, na šta se žali veliki broj ljudi koji se bavi outdoor aktivnostima.
Zamor karakteriše otežano hodanje, bolovi u mišićima, zglobovima, slabljenje pažnje, zapažanja i koncentracije. Ako vam je organizam zamoren može doći do povreda.
Mogući su padovi, naročito ukoliko se penjemo uz litice, kada su prelomi i iščašenja zglobova neminovnost.
Umor i zamor vrlo jednostavno može se otkloniti konzumacijom različitih biljaka odnosno njihovih čajeva.
Za otklanjanje umora preporucuju se cajevi od biljaka kao sto su: lucerka, sibirski žen-šen, kantarion, ovas, višnje.

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...