NA TALASIMA DRINE – predivna i nepredvidiva [VIDEO]

Svaka reka krije u sebi nešto tajnovito, predivno i čarobno, što vuče poglede i uzdisaje. Drina je za mene nešto drugo… Nešto predivno i nepredvidivo..

Reka Drina

Reka Drina Foto:Predrag B.

Ali zbog čega je  Drina posebna? Kažu, video si je jednom u životu i toliko si opčinjen njome. Jeste, video sam je (do sada) jednom u životu ali zamo se Ona i ja, već odavno.. i to dobro.

Kompozicija Marš na Drinu, nastala posle Cerske bitke, simbol hrabrosti i junaštva srpskog naroda, urezala  mi se u sećanje još od prvog puta kada sam je čuo. A i onaj, major, Kursula… Zar je morao da pogine??

Zar je morao, onako, vojnički i junački da opsuje?? “Drino…jebem ti” E to neću nikada zaboraviti..

A kada je jednom vidiš, druže moj, nećeš je nikada više zaboraviti. Nećeš zaboraviti njenu predivnu i jedinstvenu boju, njene litice, i njene podstanare. Krivudavi tok, kojim se samo ona može pohvaliti, ostaviće te bez reči, ali seti se tada izreke, i nemoj, druže moj, da ispravljaš krivu Drinu, jer, ona je, posebna…. ona je divna i nepredvidiva..

Vlasnik sadržaja ovog članka je njegov autor. Blog Živeti sa prirodom samo ugošćava kreativne autore koji žele da njihov rad dopre do većeg broja čitalaca. 
Blog Živeti sa prirodom ne polaže nikakva prava na objavljeni sadržaj. 
Ukoliko, na članak ili neki njegov deo polažete autorska prava ili ste zastupnik lica koje polaže prava na pomenuti sadržaj, a niste saglasni da se on nađe na našem blogu, molimo vas da nas obavestite o tome kako bi ovakav sadržaj bio uklonjen u najkraćem roku.

Pročitajte i ovo...